Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2007 11:20 - .. and the beat goes on (party time) 2007-08-24 - Bebel Gilberto in Varna
Автор: fmgroovy Категория: Музика   
Прочетен: 913 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.08.2007 12:32


Бебел Жилберто  - концерт на 24 август 2007 във Варна
Бистра Андреева

image

Live на Bebel Gilberto в България!
· кога: 24 август
· къде: Варна, Летният театър
· цена на билетите: 25, 30, 40, 50 и 60 лева

 
Къде да купя билет?
· касите на Летния театър - Варна
· Дворец на спорта и културата - Варна
·
eventim.bg и ticketstream.bg

Прави:

Своя собствена съвършена, спокойна и красива смесица от класическа боса нова и деликатна електроника

Влияния:

Баща й, майка й, мащехата й, Prince, Sade, Air и Cole Porter

Особени заслуги:

- нежната електронна революция в боса нова жанра и началото на новата бразилска вълна

- aлбумът й от 2000 г. Tanto Tempo - романтичен микс от нежни вокали и чилаут елекроника, който продава 1 млн. копия, получава две номинации за Грами и се превръща в един от най-добре продаваните бразилски албуми в американската история.

- албумът й от 2004 г. Bebel Gilberto, продуциран от Мариуш де Врийш (работил с Мадона, Бьорк, Ани Ленъкс, PJ Harvey, Кайли Миног) и награден с Грами за уърлд музика. В него звукът е по-традиционен, електрониката е по-кротка, а вокалите са на първа линия - ниски, дълбоки и топли, заобиколени от акустични китари, афро-бразилска ритмика и пиано.

- албумът й от тази година - Momento, продуциран предимно от Гай Сигсуърт (работил с Мадона, Бьорк, Сийл и Zero 7). Изтъкан е от бразилски джаз, боса нова и самба, фино примесени с новаторски електронни звуци и според феновете и критиката й е най-добрата работа на Бебел досега.

Другите за нея:

Няма съмнение, че Бебел Жилберто е сътворила най-ароматния саундтрак на това лято, както и може би най-великия албум в уърлд музиката от Buena Vista Social Club насам.- The Times of London

Бебел Жилберто със сигурност циментира статута си на Нора Джоунс в босановата. Зноен, мелодичен и романтичен албум.-
Observer

"Приятно" би било престъпен евфемизъм. Трудно ми е да си спомня концерт, на който всички да се чувстват толкова уютно, да се забавляват толкова спонтанно, да забравят толкова бързо сред водопадите от богати и вдъхновяващи звуци, че е средата на работната седмица. Жилберто минаваше от бляскава самба и фънк за бедрата към традиционна боса нова мелодии и очарователни за ухото балади. Така че не беше "приятно!"-
Patriot Ledger (Boston)

Наясно, че на живо има нужда от повече енергия отколкото в албумите, Жилберто вдига темпото и пресреща боса нова в най-жизнения й вариант със самба в най-кротката и форма - перфектен звук за един летен ден. Но това, което те довършва, е гласът й -
Daily Variety

1 и Cotton Records за нея:

Бебел има боса нова в ДНК-то си, джаз в спокойствието си, самба в очите си и харизмата на легенда в кръвта си. Тя просто е родена в кралско семейство. Има не двама, а трима иконизирани в Бразилия и по света родители. Баща й е Жоао Жилберто. Мащеха й е Аструд Жилберто. Майка й е обичаната бразилска певица Миуча. На седем години Бебел участва в един от албумите й. На девет пее с нея и Стан Гец на джаз фестивал в нюйоркския Карнеги Хол. За такова детство става дума.

После идва желанието за самостоятелност - за да избяга от сянката на родителите си, през 90-те Бебел се мести първо в Ню Йорк, а после в Лондон. Първоначално работи като сервитьорка и детегледачка. Впоследствие ще работи с Thievery Corporation, японeцът Towa Tei (от Dee-Lite), Smoke City, David Byrne (от Talking Heads), Amon Tobin, Mike Patton (в проекта Peeping Tom).

Сега Бебел обикаля света вече месеци - за да представя на живо последния си албум, в който елегантно надминава самата себе си. Momento излезе през април, тази година, за да се окаже по-личен и отвсякога. Той е записан в три уникални космополитни града - в Лондон Бебел дори не подозира, че е започнала да прави албум. В Ню Йорк пее по бански, защото не иска да включва климатика, а оркестърът зад нея е от 19 души. В Рио де Жанейро студиото е малко, на плажа и с гледка към океана.

 Този албум е за мен - за моите чувства и моите възгледи, казва Бебел. Този албум е и за теб и за точно този момент - защото е съвършенно красива музика, създадена, за да бъде слушана през лятото на морето - това лято, на нашето море и на живо. Този албум е поводът за събитието - концертът на Бебел във Варна. Той обещава да е наистина специален - защото е първи за България и последен за турнето на Бебел.

Оригиналa на текста можете да намерите тук:
http://www.edno.bg/index.php?page=news&id=873

Дисковете на Bebel Gilberto, можете да намерите и в Дюкян Меломан, ул.6-ти септември 7а, +35929885862, http://meloman-bg.com

image

 

Ето ви и моя любим клип на Bebel:
Bebebl Gilberto – So nice





Тагове:   Time,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fmgroovy
Категория: Музика
Прочетен: 1781675
Постинги: 627
Коментари: 1310
Гласове: 1198
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930